... és az előnyöket biztosítani!
Az első napsugarakkal sokan visszatérnek a kertbe. A grillezés és a sütögetés szerelmesei most megtalálják a számukra fontos dolgokat. A gáz- vagy faszéngrill mellett a rendkívül hőálló holland sütő rengeteg lehetőséget kínál. Holland cserépnek is nevezik, amely kiváló minőségű és tartós termék. Használhatja sütéshez, besütéshez, pároláshoz vagy különféle ételek főzéséhez, igény szerint felső és alsó melegítéssel egyaránt.
A masszív, vastag falú edény öntöttvasból készült, és az anyag kiváló tulajdonságainak és minőségi kivitelezésének köszönhetően szinte elpusztíthatatlannak számít. Vásárolhat öntöttvas holland sütőt, és sokféleképpen használhatja:
Szinte minden étel, például levesek, pörköltek, raguk, gulyás, sertéshús, sültek, kenyerek és sütemények készíthetők benne sütve, párolva vagy besütve. A hő nagyon jól felhalmozódik az edényben. Az alapvető különbség a tűzhelyhez képest a hőforrással, például a szénnel való közvetlen érintkezés. Az edény a következőkből áll:
A lábak lehetővé teszik, hogy vastag falú, különösen hőálló és hővezető faszénedényt építsen, vagy a fogantyúval a kandalló fölé akassza. Használata egyszerű: pácolt vagy fűszerezett ételt teszünk bele egy kevés vízzel, majd beletesszük például az izzó parázsba. A szintén öntöttvas fedelének különlegessége a kifelé húzódó perem. Brikettet vagy szenet is elhelyezhet rajta, és így felső és alsó fűtést érhet el. Ez akkor jó, ha párolni vagy sütni szeretne. A perem megakadályozza, hogy a szén az ételbe kerüljön. Az ételeket finoman és pontosan készítik el. Az elkészítés során ne nyissa ki túl gyakran a fedelet.
Fedezze fel a tűzrakó edények nagy választékát az online áruházban. Sok modell lábakkal és fogantyúval rendelkezik a felakasztáshoz. A méretek is változnak, például:
Szintén népszerű a holland sütő készlet, amely több terméket tartalmaz: tartalmaz egy nyeles fazekat, egy serpenyőt, egy stílusos edényt, egy sütőlapot, egy edénytartót és egy fedőemelőt. Ezt általában a szállítási terjedelem tartalmazza. Ezzel felemelheti a fedelet.
A sekély edények magas hőmérsékletet igénylő ételekhez, a mély modellek pedig alacsony hőmérsékletű ételekhez alkalmasak. A különböző méretek mellett a széles kínálatban mindenki megtalálja a számára megfelelő tűzrakó edényt. Lábtartóval vagy anélkül legyen? Ez lehetővé teszi a kültéri és/vagy beltéri használatot. Az edényt a fogantyú segítségével nyílt láng fölé akaszthatja. Ha a fedőnek is van lába, akkor fejjel lefelé a parázsra helyezhető, és serpenyőként használható.